2020. május 06. szerda, 18:08

Akupresszúrával, akupunktúrával az allergia ellen

Akupresszúrával, akupunktúrával az allergia ellen
 
Mielőtt megbeszélnénk az allergia ellen eredményesen használható meridián pontokat, érdemes néhány szót szólni a 312 meridián tornáról, hiszen ennek rendszeres elvégzésével az allergiás tünetek elillannak.
 
Édesapám, Dr.Eőry Ajándok egyetemista kora óta volt pollen allergiás. Néhány évvel ezelőtt azt tapasztalta, hogyha a meridián tornát háromszor elvégzi naponta, akkor a minden évben újra rátörő allergiás tünetek eltűnnek illetve nem jelentkeznek újra. Azóta elegendő a napi egyszeri 312 gyakorlat elvégzése, amit a szervezete általános karbantartására g volt egy intenzívebb kezelésre, hatásra.
 
Én éppen Kínában töltöttem a kórházi gyakorlatomat, amikor lányom felhívott, hogy allergiás tünetek gyötrik és kérdezte, hogy melyik gyógyszert vegye be a tünetek elmulasztására. Én elmeséltem neki a nagypapa sikertörténetét, megcsinálta a meridián tornát és szintén eltűntek az allergia kínzó tünetei.
 
Így nagy szeretettel javaslom ennek a csodás, komplex kis gyakorlatnak az elvégzését, ami csak 20 percet vesz igénybe, de a segítségével minden meridiánt saját magunknak megkezelünk, az egész szervezetünkben aktiváljuk a Qi-t, az életenergiát.
 
A 312 meridián tornát „békeidőkben” ingyen, csoportos formában oktatjuk, most a www.312.hu honlapon érdemes a dvd rendelési körülményeiről tájékozódni, illetve elolvasni a sikertörténeteket, különféle gyógyulások  történetét.
 
Akupunktőrként a következő pontok masszírozását javaslom:
 
A Tüdő meridián 1, 2-es pontja a kulcscsont külső egyharmadánál könnyen elérhető és hatékonyan erősíti a tüdő funkciót.
 
 A yin tüdő yang párja a vastagbél, így a Vastagbél 4-es, 11-es pontok masszázsával a szervezet szabályozza, harmonizálja az immunrendszer és a tüdő működését, könnyíti a légzést, hatással van az orr állapotára, orrfolyás ellen, szemviszketés csökkentésére is ideális, de könnyíti az arcüreg állapotát is, ha esetleg ott is jelentkezik tünet.
 
A Lép és Gyomor meridián segítségét is igénybe vesszük, alappontként kezeljük a Lép 6, Gyomor 36-os pontokat, de szeretném kiemelni a Gyomor 40-es nyálkaoldó hatását, amit fontos használnunk a váladékok csökkentése céljából.
A Lép 10-es pont már a térd felett a comb belső oldalán található és „antivakarin” pontként említve viccesen a bőr,szemek viszketésének csökkentését segíti, emellett javítja a vérkeringést, szabályozza a menstruációs vérzést, tehát sok egyéb jótékony hatása is van.
 
A 7.nyakcsigolya alatti Kormányzó 14-es pontot mindig kezeljük allergia, allergiás bőrpanaszok esetén, egy fontos immunrendszer működését szabályozó pont.
 Szeretném kihangsúlyozni, hogy a kínai orvoslás segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizál, nem erősíti az immunrendszert, ha túlműködésről van szó, hanem azt a túlműködést szabályozza, harmonizálja, csillapítja szükség szerint.
 
Szintén hátul a 3. hátcsigolya tövisnyúlványától mindkét oldalt másfél hüvelyk (cun) távolságra található a Tüdő háti shu pontja,a Húgyhólyag 13-as egyfajta különleges szabályozó pont, ami feltölti a hiányt vagy levezeti a többletet szükség szerint.
 Ezt családtagok az előző pontokkal együtt egymásnak is masszírozhatják és nem csak gyógyító céllal, hanem megelőzni is az influenzás tüneteket, erősíteni a szervezet immunválaszát a külső kórokozókkal szemben.
 
Észrevételem szerint kapcsolatokra és helyzetekre is lehet „allergiás” az ember, és a lélek túlérzékenysége a fizikai test túlérzékenységét, túlzott válaszát is okozhatja egy normál esetben nem káros anyagra, pollenre, porra, étel összetevőre, napsugárzásra, stb.
Emiatt is nagyon fontos a lelkünk nyugtatása, relaxálása, megbékítése.
 Használjuk a Szív 7es Lélekkapu pontot, Szívburok 6-os relaxáló pontot, masszírozhatjuk a Befogadó 17-es két mellünk közti meridián pontot, ami egyszerre segíti a Tüdőt, a Szívet és szabályozza a mellkasi Qi-t.
 
Fülben kiváló allergia elleni pontok vannak, pl. Shen men, Tüdő, Mellékvese (ehhez a ponthoz közel a Fülcsap- Tragus csúcsán található egy úgynevezett „tiszta orr és szemek pontja”- ez egy gyulladáscsökkentő hatású pont, Szél forrása nevű nagyon hatékony allergia elleni pont a sajka árokban,stb.
 
Azt gondolom, hogy elegendő ötletet adtam, és aki szereti kikeresni és nyomkodni külön-külön a pontokat, az tegye meg, aki pedig egy fix kezelési metódussal szeretné végig kezelni az egész testét, az csinálja a 312 meridián tornát a dvd-n lévő gyakorlatunk segítségével rendszeresen minden nap.
 
Ugyanezek a pontok segítik a gyomor működést, emésztést, nyugalmat és fokozódó immunvédettséget is adnak, tehát érdemes akár Karantén-kezelésként is alkalmazni gyógyító vagy megelőző céllal!
 
Lehet, hogy most nem könnyű orvoshoz eljutni, de nem vagy tehetetlen, tanulmányozd a testeden lévő gyógyító meridián pontokat, gyógyítsd, segítsd önmagad, hiszen a kezünk azért van, hogy kezeljünk!
 
Akupunktúrás kezelésre bejelentkezni hozzám a következő telefonszámon lehet:
0630-2406454 Hofferné Herédi Andreánál
 
Jó egészséget kívánok minden kedves Olvasónak erőben, egészségbe, szeretetben!
 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookUrlGuru.huBlogter.hu

Kapcsolódó elemek (címke szerint)

vissza a tetejére